ALLEGRO

Edition Allegro Musik

Dirigenter   

ÅTER TILL

Meny dirigenter

Första sidan

 
 

Helen Grönberg


Helen Grönberg, ledare och dirigent i Arosorkestern, Västerås.

Helen Grönberg är dirigent och pedagog på violin.  Sin gärning som dirigent utöver hon i Arosorkestern i Västerås - en symfoniorkester med cirka 50 i huvudsak fritidsmusiker. Genom sina insatser under det femtontal år som Grönberg lett orkestern håller den numera mycket hög klass. Inte minst har Grönberg under senare år breddat orkesterns repertoar med en betydande mängd musik av världsberömda kompositörer av musik från operettens, musikalens och filmens värld. Musiken framförs därmed så som upphovsmännen har skrivit den - för stor orkester, vilket är mycket ovanligt i våra dagar. Grönberg står här för en viktig insats på kulturens område.

Förutom sin dirigent- och ensembleutbildning har alltså Helen Grönberg en utbildning som violinpedagog och som sådan undervisar hon både privat och i Kulturskolan i Västerås..

Den musikaliska ådran har funnits länge i Helen Grönbergs familj. Hennes farfar Hugo-Pelle Pettersson var en berömd riksspelman och hennes far Eje Lyrefelt är ännu i hög ålder aktiv gitarrmusiker.


     

Tillbaka till sidans början »

    

    

     

 

 

Regattakajen 10

SE-120 71 Stockholm Sweden

+46 (0)8 702 94 70

 

    EDITION ALLEGRO MUSIK HB ®

Publicerad den 28 juli 1999

Senast ändrad den 15 december 2006

© Edition Allegro Musik HB